Ecuadors socialminister hjälpte gatuhunden Arthur att få resa till Sverige

arthur

Sveriges just nu mest kända hund (och tillika världens lyckligaste hund) Arthur har landat i Sverige. Det sista tillståndet fick multisportlaget 20 minuter innan de skulle åka till flyget som skulle ta hela laget hem. Laget fick till och med hjälp från Ecuadors socialminister som gick in och styrde upp!!!

Den 20 mars  2015 får Arthur lämna sin karantän och äntligen komma hem till sin familj som avgudar honom.

Hela uppståndelsen kring Arthur har väckt många reaktioner, de flesta är positiva inför att Arthur fick åka till Sverige. Medan andra tror att all media storm runt Arthur kan få fler att vilja ta med sig hem en gatuhund som de träffar på sina resor och hänvisa till ”ödet”.

Men det är inte gratis att ta med sig en gatuhund till Sverige, karantän och resan gick loss på 50 000 kronor! Sen får man tänka på vilken bakgrund hunden har, vad har den varit med om? Bär den på en smitta så kan den komma att avlivas redan innan den hinner komma till sin nya familj! Det är alltså en STOR RISK att importera en gatuhund så som multisportlaget har gjort!

Vi läste precis boken om gatuhunden Renzo, en sann historia om en hund som adopterades från Rumänien.  Mannen bakom boken har startat en förening för att hjälpa hundarna på plats.

Hunden Arthur har landat i Sverige

Stray dog who raced 430 miles to a better home: Arthur latched on to an extreme sports team during Amazon race – and what happened next will melt the hardest heartDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Ecuadors socialminister hjälpte gatuhunden Arthur att få resa till Sverige

  1. Pingback: Gatuhunden Arthurs ”riktiga” husse vill ha ersättning |

  2. Pingback: Det fanns puppor efter larver kvar i såren på gatuhunden Arthur |

  3. Pingback: Arthur får lämna sin karantän |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.