Vägglushundar har en träffsäkerhet på 97 procent

lus

Anticimex senaste vapen i jakt på vägglöss är de specialtränade vägglushundarna. De har utbildats på samma sätt som narkotika- och bombhundar. Enligt företaget kan hunden reagera på doften av en enda vägglus och har en träffsäkerhet på 97 procent att hitta de små krypen.

Vägglusen var ett stort problem i ”fattigsverige”, men har under en period varit mindre vanlig för att under senare år återigen blivit ett tilltagande problem. Vägglusen är svårbekämpad, gömmer sig mycket effektivt och kan klara sig länge utan mat om värddjuret försvinner.  Över 19 000 fall av vägglöss upptäcks årligen i Sverige.

Det finns 4 olika arter i Sverige – Vanlig vägglus (Cimex lectularius), Fladdermusvägglus (C pipistrelli), Duvvägglus (C hemipterus) och Svalans vägglus (Oeciacus hirundinis)

Skadedjur på frammarschDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Vägglushundar har en träffsäkerhet på 97 procent

  1. Jonas skriver:

    Lycka till med väglus

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.