Mercure Hotels – öppnar även för hundar

 aaa

Nu öppnar Mercure Hotels dörrarna för ressugna hundar. Här får hunden ett varmt välkomnande med egen incheckning, välkomst-kit, en varm och mysig hundbädd, matskålar och lite annat smått och gott. I Le Bistros matsal väntar en köttig hundmeny med fransk touch.

– Kanske är hunden sugen på husets Boeuf Bourguignon eller en tuggpinne á la canard, med smak av anka. Den som vill slappa på rummet får förstås en doggy bag, säger Malin Widmarc-Nilsson, försäljnings- och marknadschef på Mercure-hotellen i Sverige.

Intresset att få dela sitt liv med en fyrbent vän har aldrig varit större. I Sydeuropa har hundar länge haft självklart tillträde till restauranger, barer och hotell, men i Sverige har dörren varit stängd. Förra året öppnade den franska hotellkedjan Mercure Hotels tre hotell i Sverige – och nu är även hundar välkomna.

– Till skillnad från en del andra hundvänliga ställen är hundar välkomna i rum med hög standard, inte bara i ett avskalat hundrum. Hundar har också en alldeles särskild plats i vår matsal där allehanda godsaker väntar, säger Malin Widmarc-Nilsson.

Egen meny i restaurangen
Kanske en tuggpinne poulet fumé, lättrökt barbeque-stick till skålen med Eau de Mercure, eller Poulet filet naturel, lättuggad kycklingfilé, toppad med en Biscuit à la boeuf? I Mercure Hotels restaurang Le Bistro har hunden en egen meny med humana priser.

På plats får hunden en egen incheckning där den får välja storlek på hundbädd, sedan väntar en goodiebag med godsaker och bajspåsar. Det kommer också att finnas en liten butik med godsaker till hunden och utlåning av koppel och halsband för den som glömt.

– Vi tror och hoppas att vårt nya, hundvänliga hotell kommer att bli en favorit hos alla hundar såväl som hussar och mattar som inte vill resa utan sina bästa vänner. Våra hjärtan har alltid klappat för hundar av alla de slag, och det är så kul att vi nu kan hälsa även dem välkomna till oss, säger Malin Widmarc-Nilsson.

Mercure Hotels nya hundvänliga koncept kommer att lanseras på Stockholm Hundmässa den 13-14 december. ”Godsakerna till hunden på Mercure Hotels kommer från Dogman”.

Mercure Hotels finns i Malmö, Stockholm och Nyköping.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Mercure Hotels – öppnar även för hundar

  1. Pingback: Dog News listar plus och minus för nya hundvänliga Mercure Hotels |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.