Kanske är dina handskar gjorda av hundskinn?

handskeKontrollen av skinn inom svensk handel är inte vattentät. Endast med dna-prov går det att fastställa vilket djur skinnet kommer ifrån. Nu efterfrågar handeln någon form av certifiering, skriver Metro.

Även om du tror att dina handskar kommer från ett annat djur så kan det hända att de kommer från de ihjälklubbade hundarna i Kina!

Sedan december 2008 finns en lag i Sverige som förbjuder all handel med katt- och hundpäls. Tullverket har inte utökat sina kontroller och har heller aldrig gjort ett beslag av produkter som misstänks vara av hundskinn och enbart ett enda stickprov har utförts.

Det är idag omöjligt att fastslå om skinnet kommer från hund eller annat djur utan ett dna-prov. Ansvarig för hållbar handel vill ha en certifiering på skinn, så som det i dag finns på bland annat dun.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Kanske är dina handskar gjorda av hundskinn?

  1. Idis skriver:

    Vidrigt med saker gjorda av djur 🙁 känns otroligt stenålders och inte ett dugg 2015. Hoppas att fler uppdaterar sig lite och väljer syntet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.