Sju av tio köper julklapp till hunden

klappar

Sju av tio hundägare ger sin hund en julklapp. Den mest populära klappen är ett ben eller något annat gott. Det visar en undersökning som försäkringsbolaget If gjort.

På julafton är det inte bara snälla barn som får julklappar. Även snälla hundar (eller hundar med snälla hussar och mattar) får vara med och dela glädjen. I en undersökning med nära 800 hundägare som If gjort, uppger sju av tio att de ger sin hund en julklapp.

Vanligast är ett ben eller något annat ätbart. Många hundar får också en leksak. Kläder är det däremot bara en procent av hundägarna som väljer att ge till sina djur.

– Hunden är en del i familjen och många vill inte att de ska bli utan julklapp. Jag tycker det är fint att vi låter våra husdjur få vara med i julfirandet, säger Mariah Hohenthal, djurspecialist på If.

Om hunden får öppna paketet själv ska man se till att den inte äter upp omslagspappret eller sväljer presentsnöre.

– Snörena kan ge svåra skador på tarmarna om hunden får i sig det. Var även noga med att hundens julklapp inte innehåller choklad eller russin som är giftigt för hundar, säger Mariah Hohenthal.

Undersökningen

Brukar du köpa julklapp till hunden/hundarna?

Ja 71 %
Nej 29 %

Om ja, vad brukar du/ni köpa i julklapp till hunden/hundarna?

Ben eller annat ätbart 59 %
Leksak 40 %
Kläder 1 %
Annat 1 %

Undersökningen gjordes av YouGov bland 769 hundägare i september 2014.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.