Hjältehund räddade valp ur isvak – drunknade själv

svagisEn vuxen hund fick sätta livet till då den hjältemodigt sprang ut till en isvak för att rädda en valp som gått igenom isenNyköpingsån.

En hundägare var på promenad med sina okopplade hundar, valpen gav sig ut på isen för att jaga änder då den plötsligt gick igenom isen….troligtvis var det valpens mamma som så hjältemodigt sprang ut till isvaken för att rädda sin valp. Hon lyckades få upp valpen ur vaken men flöt själv ned under isen och drunknade.

Varje år är det samma visa alltid någon hundägare som rastar sina hundar okopplade nära vattendrag med svaga isar och får se sin älskade hund drunkna 🙁 I början av december drunknade en annan okopplad hund.

Räddningstjänsten VARNAR alla att se upp med svaga isar – Hundägare HÅLL ERA HUNDAR KOPPLADE då Ni rör er nära vattendrag.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hjältehund räddade valp ur isvak – drunknade själv

 1. Decibel S skriver:

  Jag började nyligen prenumerera på dognews nyhetsbrev eftersom jag är hundägare och älskar min hund över något annat. Men.. vad jag inte förstår är hur hundägare kan bli så bekväma i sin roll så att de fullständigt struntar i deras hunds säkerhet ?

  Jag behandlar/pratar inte till min hund som om hon vore ett barn. Jag umgås däremot med henne som en familjemedlem som jag älskar som mitt eget barn.
  Jag är väl medveten (vilket de flesta hundägare bör vara?) att min hund dessvärre inte kan ta hand om sig själv (precis som ett barn inte kan),

  Det spelar ingen roll hur väl du känner din hund eller hur väl du TROR att du känner din hund.
  Jag är så äcklad, arg, ledsen och frustrerad över hundar som faller i vatten och drunknar, hundar som ”råkar” bli torktumlade eftersom deras ägare inte visste att de fanns där.. hundar som blir påkörda för att matte/husse inte har koll, osv. osv.
  Det spelar inte ens någon roll ifall hunden ALDRIG går från trottoaren ut på gatan.. hunden kan bli skrämd, den kan plötsligt få syn på något intressant, den kan få tag i en doft från andra sidan vägen som är totalt oemotståndlig..

  En del människor har hundar som blir påkörda (särskilt?) under vinterhalvåret.
  Varför ? Människor eller hundägare är väl inte mindre intelligenta för att det är mörkt i princip dygnet runt? Jag blir så irriterad. Vad har mörker att göra med hundars död ? Jo, deras inkompetenta ägare förstås.

  Jag tar för givet att INGEN ser mig och min hund om vi är ute. Jag tar för givet att vi alltid kan stöta på något som kan bli farligt för min hund.
  Jag är definitivt inte paranoid eller rädd som människa. Jag använder inte ens reflexer och jag klär mig sällan i färgglada kläder.. jag tar i princip inte till några åtgärder.. annat än mitt eget sunda förnuft!

  Jag är otroligt avslappnad, jag går långa promenader och jag älskar att låta henne upptäcka allt vad hon vill upptäcka. Men jag är inte DUM eller ”antar” att min hund är trygg bara för att ingenting har hänt förut.

  Jag blir SÅ trött på människor som har hundar och som låter dem gå en död till mötes som VÄLDIGT enkelt går att undvika. SUCK.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.