Allt fler vill förbjuda nyårsraketer

De stora matvarukedjorna har slutat sälja fyrverkerier, för flera år sedan slutade Coops butiker och i april i år tog City gross samma beslut. Ica Maxi säljer inte heller några fyrverkerier.

Nu vill allt fler privatpersoner förbjuda fyrverkerier och i stället se att man ordnar ett gemensamt fyrverkeri på olika orter under ordnade förhållanden där inte privatpersoner står för uppskjutningen. Femton procent av svenskarna vill att nyårsfyrverkerier förbjuds helt!

Varje år skadas flera personer av fyrverkerier, googla och du får fram hemska bilder på både människor och hundar som blivit skadade för livet. Med hänsyn till våra läsare valde vi att inte ladda upp några bilder då det var allt från benpipor till djupa köttsår som kanske inte alla vill se……..

Varannan hund och katt är rädda för fyrverkerier!

Låt oss hoppas på en så lugn och rofylld nyårshelg som möjligt för både två och fyrbenta!Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.