Rätt hjälp räddar husdjur med ryggskador

Ryggsjukdomar som diskbråck är relativt vanliga bland alla typer av hundar, och även hos katter. Diskbråck är mycket vårdkrävande och kräver kvalificerad vårdpersonal i hela kedjan. Dessutom är tiden en avgörande faktor för att det drabbade djuret ska bli helt återställt. Med rätt hjälp kan sjukdomen få ett lyckligt slut.

Akut diskbråck är relativt vanligt, inte bara bland små hundraser. Sjukdomen kan göra mycket ont och leda till svaghet eller förlamning i exempelvis bakkroppen. Men det finns hopp. Om man misstänker akut diskbråck är det viktigt att söka vård så snart som möjligt. För om en operation blir nödvändig är det så att ju snabbare den görs, desto snabbare blir återhämtningen. Prognosen är oftast god – nästan alla förlamade hundar kan lära sig gå igen och återgå till ett normalt liv.

Det finns många arbetande hundar samt jakt- och tävlingshundar i Sverige och vissa av dem kan utveckla olika former av kroniska disksjukdomar. Hundarna känner ofta stark smärta, men även denna sjukdom kan behandlas framgångsrikt och hunden kan återfå god livskvalitet.

Patienter med ryggsjukdomar blir ofta friska med rätt behandling, men de behöver tid och en engagerad djurägare efter operationen.

Nu satsar Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm på vård av ryggskador och lanserar ett ryggcenter. Här erbjuds komplett specialistvård från undersökning och diagnos hela vägen till rehabilitering. Evidensia Ryggcenter Strömholm tar hand om ryggpatienter med akuta och kroniska sjukdomar dygnet runt, året om. Det finns ett tydligt samband mellan tiden för kirurgi och läkningstiden. Det är anledningen till att ryggcentret erbjuder operationsmöjligheter även på helgerna. Med erfarna specialister inom kirurgi och anestesi, avancerad bilddiagnostik och duktiga bilddiagnostiker samt en rehabiliteringsavdelning med simbassäng och vattentrask finns de bästa förutsättningarna för att ge patienterna en återgång till ett smärtfritt och aktivt liv.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Rätt hjälp räddar husdjur med ryggskador

  1. Ewa Hansson skriver:

    Till en kostnad av???

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.