Polisens hundförare åtalades för hundbett

En hundförare inom polisen i Uppsala åtalades igår för att ha brustit i kontrollen över sin tjänstehund.

Allt började med att polis tillkallades till Björklinge skolan i våras då ett gäng pojkar befann sig på skolans tak. Då polisen kom till platsen klättrade pojkarna självmant ned från taket. I samband med det skall den okopplade hunden ha bitit sig fast i pojken och inte släppt greppet förrän polismannen med bara händer bänt upp käkarna på hunden.

Det är pojkens mening om vad som skedde. Polismannen säger att hunden släppte omgående på kommando, att han aldrig i livet skulle gå in och våga sätta fingrarna i hundens mun (vilket enligt honom inte var nödvändigt då hunden lyder på kommando).

Åklagaren som utreder misstankar mot poliser anser att hundföraren agerat oförsiktigt och i strid med reglementet, genom att ha hunden lös och inte ha tillräcklig kontroll över djuret. Domen meddelas senare.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 Response to Polisens hundförare åtalades för hundbett

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.