Folksam rasar mot vinster i djurvården

 

Vårdkostnaderna för våra husdjur har ökat snabbt under senare år, framför allt i riskkapitalägda vårdkoncerner.. Det får Folksams vd Jens Henriksson att rasa.

Under senare år har Folksam märkt av en kraftigt ökade kostnader för veterinärvård av husdjur.och fann att de fetaste fakturorna kom från kliniker och djursjukhus som ingick de två dominerande koncernerna AniCura och Evidensia, skriver Dagens industri.

Agria kontrar med ett pressmeddelande:

Agria om kostnadsökningar inom djursjukvården

I Dagens Industri går Folksam till hårt angrepp om ökade veterinärvårdskostnader och vinster mot djursjukvårdkoncernerna AniCura och Evidensia. 

– Vi har inte upplevt så stora skillnader i kostnadsökningar från enbart AnicCura och Evidensia som Folksam uppger. Däremot så såg vi under 2013 dramatiska skadekostnadsökningar på kort tid inom hela branschen, säger Birger Lövgren, vd i Agria.

Agrias fulla fokus på djurförsäkringar gör att företaget följer branschens utveckling i detalj varje dag och kan agera omgående vid förändringar. När kostnaderna steg snabbt under 2013 gjorde Agria en del justeringar i premierna. Samtidigt togs initiativ till dialog med de nya djursjukvårdskedjorna, andra kliniker och branschföreningen Svensk djursjukvård.

– Som resultat ser vi nu att kostnadsutvecklingen dämpades under 2014. Inför 2015 ser vi inte något stort behov av premiehöjningar, det handlar om ett fåtal procent, säger Birger Lövgren.

I dag behandlas djuren alltmer och förlänger deras liv allt högre upp i åldrarna. Agria månar om att djurägaren själv får välja vilken veterinär de vill vända sig till.

– Vi bejakar en ständigt pågående diskussion om hur mycket djursjukvården får kosta och hur mycket djurägare är beredda att satsa på sina djur. Syvende och sist vill vi att djurägaren själv ska ha möjlighet att välja hur omfattande vård man vill ge sitt djur, säger Birger Lövgren.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Folksam rasar mot vinster i djurvården

  1. Birgitta Lindqvist skriver:

    Räcker ju bara att ringa runt så ser prisökningarna, eller om de ser att det är Agria försäkring är det inte lika dyrt.

  2. Pingback: Hundförsäkringarna stiger med upp till 80% |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.