Norge vill ha nordiskt samarbete mot djurplågeri

Norge önskar ett nordisk samarbete angående djurplågeri.  Efter att en kvinna som också kallats för ”den norska djurplågaren” flyttade sin verksamhet från Norge till Sverige, då kvinnan fått livstids djurförbud i Norge i samband med att Norges värsta djurmisshandel nystades upp.

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum förstår inte att det går an att först dömas till livstids djurförbud i Norge och sedan flytta sin verksamhet över gränsen till Sverige. Han ber nu om stöd från regeringen för att kunna införa ett samarbete mellan de nordiska länderna så att det skall bli omöjligt att flytta mellan länderna och skaffa djur i ett annat land.

I Norge hittade man 15 döda hundvalpar i kvinnans frys och i Sverige står nu kvinnan åtalad för djurplågeri.

Kvinne fradømt til å ha hund i Norge – tiltalt for dyreplageri i Sverige

Nu åtalas den norska djurmisshandlarenDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Norge vill ha nordiskt samarbete mot djurplågeri

  1. Pingback: Djurplågaren dömdes till böter och avelsförbud i Sverige |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.