4 hundar omhändertogs – sov i sin egen avföring

orust

En man på Orust fick se sina friska hundar bli omhändertagna efter att han misskött sina hundar efter flera kontroller av Länsstyrelsen.

Hundarna var instängda i ett rum fyllt med bråte och hundavföring, det saknades vatten och ventilation. Det fanns risk för att hundarna skulle skada sig på det bråte som fanns i rummet och hundarna rastades inte enligt gällande regler. Hundarna var ensamma hela dagarna då mannen jobbade, de hölls i bilen eller också uppbundna.

Länsstyrelsen gjorde upprepade besök och försökte verkligen ge mannen en chans att förbättra sin hundskötsel. Men då det bara blev sämre och sämre efter varje besök tvingades Länsstyrelsen omhänderta de friska hundarna däribland en valp.

I veckan som kommer skall ett beslut tas, om hundarna skall säljas, avlivas eller ges bort.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.