Dansk kvinna förlorade 4 000 till svindlare på internet

En dansk kvinna trodde att hon köpte en hundvalp, i själva verket blev hon offer för svindlare på internet. Dog News kom i kontakt med kvinna via inlägget vi skrev i veckan om svindleri och vi berättar nu hennes historia för att varna andra!

dkk4

Allt tog sin början då kvinnan (som vi kallar Pia) kollade runt på internet sidor med hundvalpar till salu. Plötsligt får hon syn på en vacker söt liten chihuahua valp, en liten söt creme färgad valp som behöver ett nytt hem för att sonen i familjen var allergisk.

Pia svarade på annonsen som hade lagts ut av en facebook profil vid namn Brigitte Nuemann. Brigitte blev glad över att bli kontaktad och de chattade flera dagar. En väldigt trevlig konversation, där Brigitte skickligt bygger upp ett förtroende som ett slags vänskapsband till Pia. Brigitte sände både foton och en video på valpen, Pia tänker att detta är den perfekta presenten till hennes egen son.

dkk2

Dagarna går och dagen kommer då hundvalpen som avtalat skall sändas till Danmark. Då begär plötsligt Brigitte att Pia skall betala 1 800 DKK för flygbiljett, summan skall betalas in via West Union. Pia sänder iväg pengarna och mottar då ett foto på hundens registreringsbevis och på passet. (samma registreringsbevis som användes i den andra annonsen vi skrev om i veckan)

dkk dkk1

Några dagar senare mottar Pia ett email från den transportfirman som skall transportera valpen. Transportfirman ber henne betala in ett belopp på 2 400 kronor då hunden saknar något intyg för att kunna få transporteras med det avtalade flyget. Pia kontaktar då Brigitte och talar om att hon inte har så mycket pengar, Brigitte är vänlig nog och erbjuder sig att betala 1 300 kronor om Pia själv kan skaffa fram 900 kronor. Pengarna betalades in men ingen valp levererades. Då försöker Pia ta kontakt med transportfirman men lyckas inte nå dem på det uppgivna telefonnumret.

Pia skriver då ett email till dem och får ett hotfullt svar att det fattas 1 500 kronor och om hon inte betalar in dem inom 24 timmar så kommer valpen att avlivas. Pia lånar pengar av en god vän och betalar godtroget in summan för att rädda sin hundvalp från att dö. Trots att Pia hela tiden gjort som hon blivit uppmanad så får hon ingen valp! Pia gör allt för att kontakta både transportfirman och Brigitte Neumann, som nu har gått upp i rök. Pia får inget svar från varken den ena eller den andra utan hon möts av en total tystnad.

dkk3

Pia börjar efterlysa valpen på internet, hon har fortfarande inte förstått eller velat inse att hon blivit lurad! Tre veckor senare ringer Pias telefon, en dansktalande man säger sig veta var valpen är och han erbjuder sig att leverera valpen om han får betalt för detta. Pia vägrar nu att betala.

I dags läget har Pia inte fått någon valp och hon har lämnat in en anmälan till polisen om bedrägeri. Pia har också försökt anmäla Brigitte Neumanns profil till facebook men den ligger kvar. Fotot på Brigittes profil är troligen stulet!Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 Responses to Dansk kvinna förlorade 4 000 till svindlare på internet

  1. Ewa bostedt skriver:

    Har just kontakt med en kvinna i Karlstad som sägs ha den hundtyp jag söker, men hennes namn finns inte i hela Sverige!!!

  2. Pingback: VARNING – falsk stamtavla och falsk säljare |

  3. Pingback: Blev lurad vid hundköp på internet |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.