Stulen hund hemma igen efter 8 år

Det låter som en fantastisk saga men det är sant, chihuahua hunden Svea stals utanför en butik i Malmö i februari år 2007, NU är hon välbehållen hemma igen!

Det var i februari för drygt 8 år sedan som Sveas ägare hade bundit upp hunden utanför en affär i Malmö, någon fick syn på hunden och tog den med sig hem. Personen har under 8 års tid tagit väl hand om lilla Svea för att sedan plötsligt ”dumpa” henne uppbunden vid ett träd i Malmö i stadsdelen Lindängen.

En tjej hittade Svea där hon stod ensam övergiven vid trädet, tjejen tog med sig hunden till en veterinär som med hjälp av en chipläsare kunde identifiera hunden. Nu är Svea åter hemma hos sin riktiga matte, men efter alla år så känner hunden förstås inte igen sig.

Svea är väl omhändertagen och mår alldeles utmärkt, hon kommer att få tillbringa sina sista år tillsammans med sin riktiga matte. Matte är förstås överlycklig och vi hoppas att Svea finner sig till rätta.

Ett tips till veterinärer, kolla alltid varje hunds chipmärkning vid veterinärbesök då kanske stulna hundar ”hittar” hem fortare!

Lämna aldrig din hund uppbunden utanför en affär! Sluta aldrig hoppas på att din hund kommer tillbaka hem igen (så länge du inte fått tecken på att den har förolyckats eller dött).Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.