Hjälp bortsprungen hund med epilepsi att hitta hem

lotus

En sjuårig Tysk jaktterrier försvann spårlöst från familjens inhägnade tomt i Röstånga i Skåne i fredags.

Hunden var ensam ute på tomten vid tillfället då den försvann, husse upptäckte att hunden var borta klockan 11 på långfredagens förmiddag. Hunden som även används vid jakt har flera gånger tidigare tagit sig ut men alltid kommit tillbaka. Familjen tror nu att hunden endera fastnat i något gryt eller blivit överkörd eller stulen. Familjen vädjar till allmänheten om hjälp med att hitta tiken Lotus som lider av epilepsi och behöver sin medicin dagligen.

Som hundägare är du skyldig att hålla din hund så att den inte kan rymma och skada sig själv eller jaga vilt. Eftersom hunden tidigare rymt så borde ägaren tagit bättre hand om sin hund.

Från och med den 1 mars fram till den 20 augusti är det förbjudet att låta hundar springa fritt i skog och mark. Syftet med lagen är att skydda det vilda djurlivet, hundar kan riva vilt eller störa i reproduktionen.

Läs om lagen för tillsyn av hundar

Uppdatering 9 april – hunden har hittats i en övergiven brunn, hunden var i god kondition men hade fallit ned i en uttorkad gammal brunn.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.