Lämnade hund i stekhet bil – 2 000 kronor i böter

En 80-årig man som lämnade sin hund i en stekhet bil, där temperaturen utanför bilen var 29 grader, dömdes för djurplågeri till böter på 2 000 kronor.

Det var ifjol somras då det var rekordvärme ute som mannan parkerade sin bil i Mörrum och lämnade hunden ensam kvar i bilen under tiden som mannan hälsade på sitt barnbarn. Endast en liten springa av ena sidofönstret stod öppet då en närboende såg hur hunden kämpade och ylade i den stekheta bilen. Det fanns tydliga tecken på att hunden inte mådde bra, den blev till sist slö och utmattad.

Polisen tillkallades som snabbt kunde befria hunden genom bilens baklucka. Nu har mannen dömts för djurplågeri, där man anser att en hunds lidande i stekhet bil har fastslagits till 2 000 kronor i böter.

Solen är här och med det måste du som hundägare vara varsam med hunden, redan i helgen lämnades en hund i en solvarm bil där en polisanmälan är upprättad.

 

hund-i-bil11Efter ca 28 min i en bil placerad i skuggan med yttertemp 25 °C kan det vara 49 °C inne i bilen.
Det tar ca 20 min i 49 graders värme innan hunden får livshotande skador. En hund med en inre kroppstemperatur på 42 grader riskerar att dö utan snabb och effektiv veterinärvård.  Att akutbehandla hund vid värmeslagDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Lämnade hund i stekhet bil – 2 000 kronor i böter

  1. Idisen skriver:

    2000 kr i böter för att ha plågat ett djur. Det är ta mej fan ett skämt.. 🙁

  2. borghild bang skriver:

    Stygg sak.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.