Antal djurskyddskontroller i Sverige på konstant nivå

Den årliga redovisningen visar att antalet djurskyddskontroller i Sverige ligger på samma nivå som tidigare år. Under 2014 genomförde länsstyrelsen 12 820 kontroller. En stor del av arbetet är handläggning av anmälningar och varannan av kontrollerna till följd av anmälningar är utan anmärkning.

Under 2014 genomförde länsstyrelsen 40 procent så kallade normalkontroller. Det är kontroller hos till exempel lantbrukare, slakterier, ridskolor, zoobutiker och kennelverksamheter. Målet är att normalkontrollerna ska utgöra minst 50 procent av det totala antalet kontroller. Anledningen till att målet inte uppfyllts är, enligt länsstyrelserna, framförallt att de många anmälningsärendena tar mycket resurser. Ungefär hälften av kontrollerna till följd av anmälningar är utan anmärkning, skriver Jordbruksverket på sin hemsida.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.