Agrias Telefonveterinärer firar 25 år – Nu blir det gratis för alla hundar i Agria

Nu kommer Agria lite närmare alla hundar som är försäkrade hos oss. Med sjukvårdsupplysning till oroliga hundägare på kvällar och helger finns vi som älskar djur tillgängliga när det behövs. Från 1 juni blir samtalet till Agrias Telefonveterinärer gratis för alla hundägare med en Agriaförsäkrad hund.

–    Vi vill öka tillgängligheten, det ska vara enkelt att snabbt få sjukvårdsupplysning av en kompetent veterinär. Därför blir tjänsten nu gratis för alla som är försäkrade i Agria. När en hund inte slutar kräkas, har fått ett otäckt utslag eller kliar sig intensivt är det tryggt att ha en erfaren veterinär ett samtal bort, säger Patrik Olsson, affärområdeschef för smådjur på Agria Djurförsäkring.

Agrias Telefonveterinärer är en grupp av 11 veterinärer med lång erfarenhet som forskare och praktiserande veterinärer inom smådjur- och hästområdet. Här finns en presentation av dem.

För varje hundägare är det bra att ha koll på hundens normala värden när den är frisk för att jämföra med när den insjuknar. Vilken kroppstemperatur har den? Känn av puls eller hjärtslag och räkna andningsfrekvensen.

När djurägare ringer till Agrias Telefonveterinär handlar samtalet ofta om en rekommendation om de ska åka in till en kvälls- eller helgöppen klinik eller om besöket kan vänta till kommande dag? I enklare fall kan djurägaren själv behandla hunden i hemmet och veterinären tipsar då om vad man kan göra.

Hundägarnas vanligaste frågor till Agrias Telefonveterinär handlar om:

  1. Diarréer och kräkningar som orsakas av störningar i mage- och tarm
  2. Följdfrågor efter besök hos ordinarie veterinär som de inte får kontakt med
  3. Behandling vid förgiftning om hunden ätit exempelvis mediciner, råttgift, kylarglukol, choklad, bulldeg, vindruvor, fågelben
  4. Akuta sårskador
  5. Second opinion efter ett veterinärbesök
  6. Klåda och hudutslag
  7. Ormbett eller bitsår
  8. Hältor

Välkommen att ring Agrias Telefonveterinär på telefon 0900-100 51 61, vardagar 16.00–24.00, helger 07.00-24.00. Övriga hundägare får betala 250 kronor per samtal med en hundveterinär. Du får svar senast inom en timme.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.