Inbjudan: Forskningsseminarium till nytta för hund och katt

sem

 Forskningsseminariet bjuder på en unik möjlighet att ta del av de senaste tio årens forskning inom hund- och kattområdet. Agria stödjer forskningsprojekt i samarbete med bland andra Sveriges lantbruksuniversitet och avsätter årligen del av premieinkomster för till forskningsfonden som sedan fördelar resurserna, säger Pekka Olsson, chef för veterinärstrategier på Agria Djurförsäkring.

Under dagen medverkar 49 hund- och kattforskare i miniseminarier med olika teman och posterpresentationer. På varje miniseminarie presenteras forskarnas studier i form av korta föredrag med tillfälle till efterföljande frågor och diskussion. Ämnesområdena är vitt skilda som exempelvis genetik, avel, cancerbehandlingar och framsteg inom forskning på rörelseapparten på både hund och katt.

–          Forskningsseminariet blir ett unikt tillfälle för den som är uppfödare eller bara extra intresserad att få höra forskarna presentera sina resultat och ställa frågor inom deras områden. Forskningen som presenteras spänner över många delar av det veterinärmedicinska fältet men innefattar även forskning från andra områden såsom relation och interaktion mellan djur och människa, säger Ulf Uddman, VD för Svenska Kennelklubben.

Seminariet är ett tillfälle för medias representanter, uppfödare och andra intressenter att ta del av den senaste forskningen inom hund- och kattområdet. Seminariet syftar till att lyfta fram den praktiska nytta som forskningen lett fram till. För mer information, besök den nya forskningssajten.

Tid: Kl. 9-17, 21 november, 2015

Plats: Scandic Infra City, Stockholm

Anmälan: Deltagare anmäler sig här.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.