Hundägare fortsätter riva ned förbudsskyltar

Några hundägare som rastar sina hundar vid Sjöbacka i Fiskebäck ger hundfolket verkligt dåligt rykte, naturreservatets skyltar om koppeltvång rivs ned gång på gång, av hundägare.

Vi skrev om detta redan i april, efter att de första skyltarna om koppeltvång revs ned. Nu har nya fina skyltar placerats ut, och rivits ned bara ett par dagar senare, av hundägare.

En hetsig debatt mellan hundägare, motionärer och ansvariga som satt upp skyltarna förekom i GP under våren. Hundägare ansåg att skyltarna inte får placeras ut där de stod medan debatten slutade med ett inlägg från kommunen (om jag kommer ihåg rätt instans) där man talade om gällande lagar och regler. Sen blev det tyst om detta i pressen fram till nu.

I veckan skrev en motionär om den så kallade ”Hundmaffian” som slår till igen. Det räcker inte med att dessa hundägare låter sina hundar springa vind för våg, utan ägarna gör sig skyldiga till skadegörelse också.

Vad är det som väcker så starka känslor hos en del hundägare att man inte kan låta en skylt om koppeltvång stå kvar?

 Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 Response to Hundägare fortsätter riva ned förbudsskyltar

  1. Saffran skriver:

    Går det inte att bevaka skyltarna under en ovetandes period för att få fram vem som sabbar för alla andra? Så trist när alla blir satt som misstänkt bara för att en (eller några?) skitstövel inte kan respektera tydliga regler -.-’

    Det är verkligen ingen ursäkt att riva ner skylten – Men finns det möjligheter till andra platser där man får ha hunden lös?
    För finns inte det så kan jag förstå frustrationen, men det är som sagt verkligen ingen ursäkt att bryta mot lagar och regler…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.