Norska kennelklubben riskerar avstängning från FCI

Norska Kennelklubben (NKK) riskerar avstängning från Fédération Cynologique Internationale (FCI) i upp till två år om de inte lägger ned sitt motstånd mot att World Dog Show (WDS) hålls i Kina.

NKK har dock gått till attack igen och säger att Kina bryter mot ”alla norska lagar” som hänför sig till välfärd av hundar.

En ordväxling mellan FCI och NKK har pågått i två veckor nu, efter att det tillkännagavs av FCI att Kina skulle vara värd för World Dog show (WDS) år 2019. Kritiker anser att tilldelningen av ett stort prestigefyllt evenemang strider mot Kinas inställning till hundar.

Samtidigt som Kina fick rätt att hålla WDS ägde hundkött festivalen rum där hundar rutinmässigt slaktas genom barbariska metoder.

Senaste veckan skrev FCI till NKK, och hotar dem med suspension upp till två år om det inte drar tillbaka sin uppmuntran till andra kennelklubbarna att inte delta på WDS år 2019. NKK kontrar med:  NKK anser att WDS är en hyllning till hundar och kan inte acceptera att showen ges till ett land där djurmisshandel sker. ”Vi upprepar därför vår uppmuntran till alla kennelklubbar och utställare att inte delta på WDS 2019 i Kina”.

NKK har kallats in till ett blixtmöte i Brüssel den 29. juli för att försöka lösa konflikten.

Ännu är inte sista ordet sagt!

FCI gets tough with Norway’s Kennel Club

NKK INNKALT TIL HASTEMØTEDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

26 svar på Norska kennelklubben riskerar avstängning från FCI

 1. Saffran skriver:

  Bra NKK, hoppas fler följer erat exempel!
  FCI borde inte hota NKK, utan istället ställa sig frågan om vart de själva verkligen står.
  Att acceptera att samma land barbariskt och plågsamt slaktar hundar som en ”festival” sedan ska få vara värd för WDS (som NKK beskriver bra ”en hyllning till hundar”) är minst sagt hyckleri.

  Ett exempel:
  Anti HBTQ-rörelser är inte värdar för ex Pridefestivalen – Varför?
  För att de är EMOT det som rör HBTQ och är ju då knappast lämpliga att vara värdar för att hylla och visa den sida av HBTQ som de inte står bakom. Precis som att slakterier inte skulle ha vegan-partyn i sina slaktlokaler – Det kallas motsatser av en anledning.

  Så att ett land som anser att hundslakt är ett ok festival-tema är ju knappast det mest lämpliga valet för att hålla i en hyllning för hundarna runt om i världen.
  WDS är en hyllning till världens vackra och underbara hundar som förgyller människors liv i hela världen och i denna hyllning ingår inte hundarna som en del av en live meny…

  FCI – Kina visar sin hyllning av hunden som mat med sin slaktfestival och om FCI står bakom detta och anser att WDS skall bli en del av den ”hyllningen” genom att samtidigt låta Kina vara värd för WDS. Så skams på er och hoppas att fler medlemsländer tar efter NKK, man vänder inte kappan efter vinden utan står fast vid sin riktning oavsett hur mycket det blåser.

  Det är iallafall min åsikt.

 2. Maria Widell Christiansen skriver:

  Underbart att Norska Kennelklubben
  tar striden och vi kan bara hoppas att fler följer deras exempel
  -Heja Norge 🇳🇴🇳🇴🇳🇴

 3. Ragnhild Nilsson skriver:

  Jag tycker att ett land som Kina med sin syn på hunda och dessutom har hunslaktarfestival absolut INTE är lämpligt land att ha WDS I !!!
  Heja Norge 🙂
  Det är vad jag tycker

 4. Bodil Carlsson skriver:

  Att folk äter hund i Kina är väl så vitt jag kan se inte värre än att folk äter ko här. Det är inte vad det handlar om heller. Ska man tro uppgifter i media, så är det ju de otroligt barbariska metoderna det handlar om. Hundar som kokas levande, bränns ihjäl som facklor, stryps… därför att man i Kina fortfarande tror, precis som européerna gjorde för inte så länge sedan, att skräck och smärta före dödsögonblicket ger bättre smak på köttet. Folk tittar på och jublar. Visst, det var precis det som hände i Englandt ex fram till 1835, då tjurhetsning med bulldog förbjöds i lag. Varför förbjöds det? Tillräckligt mycket folk tog tillräckligt illa vid sig. Alltså: bra gjort, NKK! Stå på er!

 5. Mique Pitulia skriver:

  Hade Kina bara varit en liten bananrepublik hade de bojkottats för länge sedan.
  Men nu är de en kärnvapenmakt, har ett eget rymdprogram och köper bl.a enorma mängder stål från väst. Dessutom tillverkar de allt möjligt skräp som de vräker ut billigt till oss i väst.
  ”Alla vill köpa billigt”.
  Ett sånt land får med andra ord göra precis vad de vill och västvärlden bara står och bugar med mössan i hand. Bedrövligt…

  NKK gör absolut helt rätt !!!
  Alla andra länder borde absolut följa deras exempel, om de nu har några vettiga moraliska värderingar. Ingen har rätt att plåga hundar på detta sätt. Inte ens Kineserna….

 6. Benita Stellberg skriver:

  En heder till Norska kennelklubben.

 7. Serenity skriver:

  Fler länder borde följa Norges exempel ( först o främst Sverige)o stå upp för sin åsikt och inte låta sig hotas o skrämmas till tystnad och acceptans

 8. Margita Mattsson skriver:

  Stå på er o försök få så många som möjligt med er !

 9. Camilla Glader skriver:

  Kina är inte värda att få ha utställningen.
  Denna fullständigt barbariska slakt, är helt oacceptabelt.

 10. Josefine Kristensson skriver:

  Dessa vidriga handlingar mot våra fina vänner måste få ett slut!
  2015 och detta får pågå fortfarande, hemskt!!

 11. Madelaine Davidsson skriver:

  Det är sjukt va äcklig människan är!!

 12. Christer Afséer skriver:

  Om inte SKK följer NKK´s exempel i denna fråga är det en skam för Sverige, och ett brott mot SKK:s egna etiska riktlinjer. Och fattar centalstyrelsen i SKK något annat beslut skall de också ställas till svars för det!

 13. Jeanette skriver:

  Heder åt NRK! Stå på er! Måtte SKK ha såpass råg i ryggen att man följer ert exempel!

 14. Ea Holmquist Jakobsen skriver:

  Stort tak NKK. Jeg håber inderligt, at DKK og andre kennelklubber vil følge jeres gode eksempel. Store hilsner fra Ea, Danmark

 15. Nina skriver:

  Stå på er NKK!! Ryggrad är vad ni uppvisar och jag hoppas bannemig att SKK inte mesar i vanlig svensk fason utan sätter ner foten dom också!!

 16. Lena Torsson skriver:

  Fantastiskt bra gjort Norska kennel klubben, härligt att någon vågar stå för de stackars djuren. Hoppas Sveriges hänger på annars är det tragiskt…

 17. Veronica skriver:

  SKK, var står ni? Vågar ni stå upp och emot? Bra NKK, ni har råg i ryggen och ge inte upp. Hoppas fler länder följer er!

 18. Yvonne Apéria skriver:

  Bra NKK! SKK borde verkligen sätta ner foten också!

 19. Pingback: Namninsamling – BOJKOTTA Världsutställningen i Kina 2019 |

 20. Elisa skriver:

  Bra gjort Norge! Stå på er nu och hoppas fler sätter ner foten!

 21. Lena Wahlström skriver:

  Hejja NKK!!!! Men, varför står SKK o övriga icke protesterande länders klubbar så flata och handfallna i det här, det skämmer ut oss landsmän som är djurvänner. Dubbelmoral är vad det är.
  Hejja Norge!!!!!

 22. Jane Nilsson skriver:

  Ett grymt sätt att hanterar djur på .
  Hundar katter är sällskapsdjur
  Hundar hjälper till och arbetar som sökare och hjälper folk med olika handicap blinda mm .
  Tycker att det ska bli ett förbud att äta hundar katter , även att man inte ska flå djuren på att ta pälsen på dom ett grymt sätt

 23. Britt-Marie skriver:

  Inget ska hållas i Kina som dom plågar hundar å katter. Sen ska Kina visa upp en helt falsk sida av deras förhållande till djuren. Allt handlar om pengar falska ruttna människor som äter ock plågar djuren före. Dubbelmoral. DEtta är så vidrigt ock fel. Jätte bra Norge för det ni gör.

 24. Erica Linke skriver:

  Støtt NKK sitt forslag!!!!

 25. Camilla Davidsson skriver:

  Fy fan för djurplågeri😠

 26. Ramona skriver:

  Hur detta djurplågeri får förekomma bevisar bara hur världens politiker ser på dom svaga som inte kan göra sig hörda, packa ihop beslutsfattarna så dom själva få känna denna ångest och rädsla om vad som sker.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.