Finska kennelklubben stöder NKK i kritiken mot WDS 2019

Nu riktar även Finska Kennelklubben kritik mot FCIs beslut att tilldela den kinesiska kennelklubben World Dog Show 2019 och mot FCIs hantering av det efterspel som följde beslutet, skriver SKK. Danmark är inte av samma åsikt som de övriga Nordiska länderna.
I ett uttalande från den finska kennelklubben ansluter sig klubben  till den kritik som riktats från de norska och svenska kennelklubbarna angående beslutet i generalförsamlingen att tilldela Kina arrangemanget World Dog Show.
Dansk Kennel Klub stämmer inte in i kritiken
Även Dansk Kennel Klub, DKK, är i vissa frågor kritiska till dagens FCI men instämmer inte i övriga nordiska länders kritik av valet av Kina som värd för WDS 2019.
Här finner Du en namninsamling från Danska kennelklubbens medlemmar Underskriftindsamling for medlemmer af Dansk Kennel Klub, som ønsker at Dansk Kennel Klub støtter NKK (Norsk Kennel Klub), SKK (Svensk Kennel Klub), FKK (Finsk Kennel Klub), imod afholdelse af World Dog Show i Kina

Danska kennelklubbens åsikter finner du här

Finska kennelklubbens åsikter finner du här och på engelska härDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Finska kennelklubben stöder NKK i kritiken mot WDS 2019

 1. Saffran skriver:

  Kan någon förklara en sak för mig?
  Jag har förstått att Kina RÖSTADES fram av medlemsländerna i FCI – Hur många av medlemsländerna röstade egentligen på Kina när det verkar som om mer än 50% är emot det??
  Finns det något ”Prio 1-land” där rösten väger mer än andras och att majoriteten inte var nödvändig för att välja Kina??
  Samt en annan fråga – Hur kommer det fungera med importer, utställningar m.m. via SKK om vi går ur FCI?
  Svar uppskattas! <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.