Idag invigs Nordiska mästerskapen för tävlingshundar!

arena

Vallentuna är värdkommun för Nordiska mästerskapen för tävlingshundar som går av stapeln den 18-20 september. Att träna och tävla med hund på elitnivå kräver lika mycket tid och träning som annan elitidrott, och mästerskapen är verkligen ett perfekt tillfälle att få se den nordiska eliten i arbete! 

Vart fjärde är är Sverige värdnation för de Nordiska mästerskapen i bruks och IPO och nu är det dags igen! Huvudarenan ligger på Vallentuna IP strax norr om Stockholm och marker för de sk specialarbetena finns runt om i Vallentuna och grannkommunerna. 

Förarna och deras hundar kommer jobba hårt under två dygn och det blir en strid på kniven, för varje land för bara representeras av maximalt 3 ekipage i varje gren!

För alla hundsportsutövare är det här första gången man får se s k Nordic Style på den här nivån i Sverige.  Det är en utveckling av reglerna inom sporten för att kunna ta den till internationella tävlingar, något som tidigare enbart gällde IPO (Internationell prövningsordning).

I Sverige har drygt vart tionde hushåll hund och idag har Svenska Brukshundklubben – som är en ideell medlemsorganisation för aktiva hundägare –  omkring 60.000 medlemmar spridda på lokala klubbar som finns i nästan alla Sveriges kommuner. Till brukshundsklubben är alla hundraser välkomna. Det finns aktiviteter som passar alla typer av hundägande, allt från den som trivseltränar till  som satsar på tävling,

Nordiska Mästerskapen arrangeras av SBK:s Stockholmsdistrikt i samarbete med Vallentuna kommun. 

Varmt välkommen ut till arenan!Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Idag invigs Nordiska mästerskapen för tävlingshundar!

  1. toktassarna skriver:

    Är det inte konstigt att kalla det Nordiska för tävlingshundar? Nordiska för agility har ju redan varit, och de hundarna är ju åxå tävlingshundar? Det är väl bättre att kalla det nordiska mästerkskapen i bruks och IPO, så vet man direkt vilka tävlingshundar det handlar om 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.