Har din hund sprungit bort?

Hundsökarna är en ideell förening som jobbar nationellt i Sverige med eftersök av försvunna hundar. Med hjälp av medlemmar, myndigheter, och allmänheten är målet att alla hundar som kommer bort på något sätt skall komma hem igen.

Hundsökarna är en ideell förening som jobbar nationellt över hela Sverige med eftersök, skallgångar och efterlysningar av försvunna hundar.

Föreningen startade under år 2015 i egen regi, men  har över 5 års erfarenhet av eftersök av försvunna hundar. Hundsökarna har ett brett kontaktnät över hela Sverige, både med privatpersoner, företag och myndigheter.

Under tidigare år har Hundsökarna bland annat i aktivt sökande i skog och mark lyckats få hem ett 20tal hundar, men även bistå med planering, efterlysningar, och annat stöd för andra föreningar och privatpersoner.

Hundsökarna  jobbar nationellt över hela Sverige, men utgår i från och har säte i Göteborg.

Hundsökarna hoppas nå ut till hela svenska samhället och kunna tillsammans med allmänheten erbjuda hjälp att få hem den försvunna hunden.

Allt arbete sker helt ideellt. Hundsökarna tar inget betalt för att hjälpa dessa hundägare som fått sin bästa vän försvunnen men självklart önskar man och kan inte tacka nej till donationer, och gåvor. 

Hur fungerar då arbetet ? Om Hundsökarna mot förmodan inte har möjlighet att aktivt själva arrangera och gå ut på eftersök så stöttar man mer än gärna hundägaren på all andra sätt med att ordna facebookgrupp om den försvunna hunden, marknadsföra efterlysning på nätet och sociala medier om hunden och ge tips och trix om vad dom skall göra för att ge hunden bästa omständigheter för att lyckas komma hem.

Har Hundsökarna möjlighet så är de själva på plats i skog och mark och söker efter hunden. Till hjälp finns medlemmar, kunskap och de bjuder in allmänheten till att komma och hjälp till, vilket har visat sig varit stor förfrågan och många människor hjälper gärna till att söka om dom är lediga. Ibland är de bara 5 personer som offrar sin tid och ibland lyckas de få ihop så många som över 100 personer som frivilligt vill deltaga i eftersök av hundar. 

Ibland händer det att Hundsökarna även går ut med viktig information via facebooksidan. Tex nu senast fick Hundsökarna tips och info om kött som var utlagt runt hundgården och kolonilotterna i Bohus, Ale kommun. Hundsökarna kan inte garantera att det var förgiftat men med tanke på placeringen så gick man ut med en varning om detta samt plockade bort köttet och meddelade polisen. Idag har inläggets sett av över 43 tusen personer. Första dygnet var det över 20 tusen personer som hade sett det.

Är din hund borta?

  • Kontrollera ägaruppgifter hos SKK samt Jordbruksverket (om din hund är registrerad).

  • Anmäl hunden försvunnen till Polisen via telefonnummer 114 14.

  • Lägg upp en efterlysning med bild på hunden via facebook (inlägget skall vara offentligt).

  • Kontakta oss snarast möjligast för vidare spridning av din efterlysning, samt om möjligt arrangera eftersök och skallgång.

  • Om möjligt stanna kvar på platsen där hunden försvann och/eller ställ ut mat, filt och vatten.

Hemsida för HundsökarnaDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Har din hund sprungit bort?

  1. ESDAW skriver:

    Det är lag på i Sverige att ALLA ägare/hundar ska vara registrerade hos Jordbruksverket, så det bör inte stå OM hunden är registrerad hos Jordbruksverket, dessutom ska alla hundar vara ID märkta i Sverige.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.