Lodjur attackerade hund

Då jägaren Nils Norström var ute och gick i skogen med sin hund i Sjötofta i lördags på morgonen mötte de ett lodjur. Det slutade med att lodjuret rev Nils hamiltonstövare över ryggen, skriver BT

Som så många andra gör så fort något ovanligt dyker upp, tog Nils fram sin mobil och började filma lodjuret. Nils tänkte inte på att hunden sprang lös och spårade en hare i skogen.

Nils menar att lodjuret inte visade ett vanligt beteende utan den var ganska orädd, så han fortsatte att filma. Plötsligt gav sig Nils hund iväg efter lodjuret och det hela slutade med att hunden blev ganska illa tilltygad och riven över ryggen. Hunden syddes av veterinär på sex ställen och man satte in dränering vid några av såren. Hunden mår bra efter omständigheterna men går på antibiotika och smärtstillande.

Video Svensk jakt Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Lodjur attackerade hund

  1. Saffran skriver:

    Det är jätte kul att möta vilt och att få se något speciellt som lodjur är riktigt häftigt, klart man vill filma och fota, men:
    – SÄKERHETEN FÖRST!
    Jättebra att H.Stövaren kommer bli bra, hoppas att iallafall att någon lär sig något av dennes olycka. Man bör tänkte 10ggr mer när hunden är med, livet är värt mer än att ta en enda ovanlig bild <3

  2. Lotta Jidegren skriver:

    Förstår inte varför hundar ska få springa omkring och jaga vilt. Att ett lodjur kommer utan avsikter och en hund börjar jaga den, är det inte 100 % självklart att Lon försvarar sig. Vad tror ni jägare? Skjutgalna som ni är så ska väl inget vilt överhuvudtaget kunna finnas i Sverige. Alltid massa ursäkter för att få döda och jaga djur. En björn som ligger i sitt ide och blir stört fick sätta livet till för att någon människa och hund hittade idet. Ingen respekt för djuren finns. Enda gången det är ursäktligt att skjuta ett djur är om dom kommer in i bebyggt område och attackerar människor och djur. Låt djuren vara i fred i skogen och släpp inte hundar till att stressa djuren så går dom heller inte till attack.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.