Överviktig hund tvingas banta

I Sigtuna bor en blandrashund som just nu går på sträng diet, hunden blev så fet att myndigheterna ingrep och tvingar nu ägaren att banta hunden. Mer än varannan hund är överviktig! 

Ägaren till den feta hunden har fram till februari 2016 tid på sig att få ned hunden till en vikt på ca 20-22 kg, som mest har hunden vägt 30 kilo vilket är alldeles för mycket för en hund i dess storlek.

Mer än varannan hund i Sverige är överviktig

  • 9 av 10 veterinärer anser att övervikt bland katt och hund är ett fortsatt ökande problem.
  • Mer än varannan. Så många av katterna (1811 stycken) och hundarna (5831 stycken) i en undersökning som gjorts är överviktiga. Samma procentsiffra applicerad på det totala antalet katter/hundar i Sverige skulle motsvara knappt en miljon djur.
  • Ägarna mer medvetna! Respondenterna i undersökningen anser att nästan 4 av 10 hundägare, uppvisat en bättre förståelse för riskerna med övervikt under 2014.
  • Åldersrelaterade sjukdomar. Närmare hälften av de katter/hundar som veterinärerna träffar lider av någon form av åldersrelaterad sjukdom – men det är bara ett litet fåtal djurägare som tar med sin katt/hund till en veterinär seniorkontroll.

Tvångsbantning för tjock hundDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.