Varg tog hund från gårdsplan

Strax efter klockan sex i morse, blev en Jack Russel hund offer för en varg hemma på gårdsplanen på gården i Järbo.  

Hunden hann inte längre än ut genom dörren enligt Jakt Journalen, hunden släpptes ut för att kissa och blev omedelbart attackerad av  vargen som bet hunden rätt över ryggen och sprang därefter i väg med den skrikande hunden i munnen. Vargen var bara två meter ifrån hundens dagmatte då incidenten skedde.

Så sent som igår sköts en annan varg av en hundägare vars hundar skall ha blivit ”hotade” av vargen. Molstabergs säteri, med flera hundra får strax utanför Mölnbo, har drabbats värst av sommarens vargattacker. Att vargtiken sköts i tisdags är en välkommen nyhet, säger advokat Björn Aschan, talesperson för gården till LT.se.

Varg tog Jack Russell på gårdsplan



Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Varg tog hund från gårdsplan

  1. Lena skriver:

    Ang Molstaberg, så har man inte staket, som skyddar mot vargen, så ska man inte klaga…
    Fårägaren, varken ville, ha hjälp med uppsättning, eller betalt staket…….

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.