VARNING – Samma hundbilder används igen

År 2014 lurades norrmännen att betala över 200 miljoner kronor på bluffannonser som svindleri av tex köp av hundvalp på internet, säger Eivind Klokkersund hos økoteamet i Sunnmøre politidistrikt, till SMP.no

AA1

Den 25 mars 2015 skrev Dog News en artikel, Allt eftersom miljoner trillar in på bankkonton i Kamerun och Nigeria blir metoderna för svindleri på internet allt mera professionella och aggressiva.

Gruppen Smugling, svindel og nettsteder i Norge har precis avslöjat ett försök till svindleri där man säljer en chihuahua valp som utges för att vara född och registrerad i Finland. Kontaktuppgifterna i annonsen går till en kvinna med ”stulen” identitet. Kvinnan har översänt ett foto på ett förfalskat ID bevis (körkort) och foto på en förfalskad stamtavla på en hanhundsvalp registrerad i Finska kennelklubben.

AA2

Nu har nya personer blivit lurade på pengar, där exakt samma fotografier på samma hundar och samma stamtavla och veterinärintyg har använts.

Allt flera blir lurade att tro att det finns en renrasig chihuahua valp till salu för ca 2000 kr, en valp kostar normalt ca 15 000 kr! SMP.no skriver om hur en norsk kvinnan nyligen har blivit lurad på pengar där återigen alla dessa falska foton har förekommit!

aa3

Det är viktigt att sprida denna information att så många som möjligt får veta att dessa foton är falska och det inte finns någon renrasig chihuahuavalp till salu utan allt är bara en bluff!!!

Dog News är omnämnd flera gånger i artikeln hos smp.noDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.