Nya Agria Avel – en riktigt trygg avelsförsäkring för hund

Nu lanserar Agria Djurförsäkring det som troligen är världens bästa avelsförsäkring för dig som har en hund i avel och för hundvalpar. En av nyheterna är att valpen är försäkrad direkt från födseln. Samtidigt ökar tryggheten för uppfödaren av blandrasvalpar som också får möjlighet att teckna avelsförsäkring med veterinärvård.

agrii

– Den nya avelsförsäkringen är ett svar på våra kunders efterfrågan. Bland annat innebär den utökad veterinärvård för valpar från födsel med 30 000 kr per kull, ett extra kejsarsnitt, fertilitetsutredning och möjlighet till ersättning på grund av ärftlig sjukdom eller ärftlig defekt, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef smådjur hos Agria Djurförsäkring.

Nu lanserar Agria Djurförsäkring det som troligen är världens bästa avelsförsäkring för dig som har en hund i avel och för hundvalpar.

Det föds drygt 55 000 valpar i Sverige varje år, enligt Jordbruksverket. De flesta parningar går bra och valparna föds välskapta och pigga som planerat. Men alla som någon gång försökt para drömhunden om och om igen utan resultat, eller varit med om en valpning som går fel eller valpar som behöver vård på djursjukhus vet vad det innebär.

 Kostnaderna skjuter snabbt i höjden och det sista man som hunduppfödare vill, är att tvingas ta svåra beslut av ekonomiska skäl. Den nya försäkringen ger ett bättre skydd både före parningen, under valpningen och för valparna. Dessutom ersätter den dolda fel på valparna, säger Patrik Olsson.

Nya Agria Avel kan tecknas för både tik och hanhund. Den ersätter också om hunden varaktigt förlorar sin avelsduglighet på grund av att flera avkommor konstaterats med ärftliga sjukdomar eller ärftliga defekter, eller om hunden själv har konstaterats ha ärftlig sjukdom eller defekt som kan föras vidare till avkommorna.

Nya Agria Avel består av två delar; veterinärvård och liv som kan tecknas separat oberoende av varandra. För mer information om försäkringen, se här.

Nya Agria Avel i korthet:

 • Utökad veterinärvård med 30 000 kr per kull
 • Valpen är försäkrad från första dagen
 • Ett extra kejsarsnitt ingår i försäkringen
 • Fertilitetsutredning
 • Veterinärvårdsförsäkring för blandrasvalpar
 • Möjlighet till ersättning på grund av ärftliga defekter
 • Ersättning för dolda fel
 • Ersättning för förlorad avelsförmågaDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Nya Agria Avel – en riktigt trygg avelsförsäkring för hund

 1. Birgit skriver:

  Intressant! Men Agria är Agria. Jag har mina katter försäkrade där och jag kan inte annat än säga att det är klart positivt hur man har förnyat den. Men jag har även sett avigsidorna med Agria. Så det låter väldigt bra. Men det skall bli intressant att se hur det blir i praktiken. Man behöver inte googla speciellt mycket för att se vad Agria kritiseras för och det finns nog en hel del som inte har mycket till övers för dem. Jag vet en klinik som inte samarbetar med dem eftersom han som de säger använder sig av en alternativ metod gällande ledoperationer. Man vägrade att betala ut ersättning om han inte återgick till den konventionella metoden.
  Jag vet även att om veterinären inte går tillväga enligt ett visst sätt i en utredning så betalas inte ersättning ut. I dagens läge kommer det veterinärer från andra länder som jag kan tänka mig har andra erfarenheter vilket kan bidra till bättre utredningar och snabbare. Det är inte godtagbart.

  Jag har även jmf Agrias villkor i England och de i Sverige. Det är intressant. De är olika och jag skulle vilja se hur de engelska kunde tas tillvara här i Sverige. Det skulle delvis vara steg framåt. Men eftersom Agria hänvisar till att de villkor som man satt upp är tvingande enligt JV så lär det inte gå.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.