Drygt 1300 kr böter för hundägare utan bajspåsar

Från den 1 januari 2016 riskerar hundägare i Daventry Council i Northamptonshire en böter på £100 motsvarande drygt 1300 kronor, om man inte har bajspåsar med sig, då man rastar sin hund!

Det betyder att även om din hund inte bajsar under promenaden så kan du som hundägare få böter om du inte har med dig bajspåsar under promenaden. Den som inte bär omkring på bajspåsar har ingen avsikt att plocka upp efter sin hund, därav riskerar man en böter på dryga 1300 svenska kronor.

Den 1 december drar staden igång en kampanj mot hundbajs på gatorna och från den 1 januari 2016 skall alla som rastar en hund ha med sig bajspåsar under promenaden och förstås plocka upp efter sin hund, skriver express.co.ukDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Drygt 1300 kr böter för hundägare utan bajspåsar

  1. Christina skriver:

    BRA!!! Dock ett litet problem. Där jag bor finns det hundägare som rastar sina hundar med bajspåsar på kopplet, synliga för alla, MEN de plockar inte upp om inte någon står vid sidan och ser deras hundar bajsa. Jag VET!!! Det är föööööör dåligt! USCH!!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.