Varje vecka köps det smuggelvalpar i Sverige

Svenska kennelklubben får varje vecka in telefonsamtal av personer som ovetandes köpt en insmugglad hundvalp!

Det kan bli en dyr affär för valpköpare som köpt en insmugglad valp, i värsta fall kan valpen dö i någon dold sjukdom den burit på redan vid införseln. Att inte känna till hundens bakgrund och ha de rätta veterinärintygen samt andra papper för hunden kan bli kostsamt om hunden insjuknar i någon sjukdom. Tex kan det bli så att hundens försäkring inte täcker veterinärkostnaderna.

I Härnösand misstänker polisen att det just nu finns flera illegalt införda hundvalpar till salu. En misstänkt valp har hittats och ärendet ligger nu hos Jordbruksverket, skriver allehanda.se.

Så här känner du igen en smuggelhund – köp inte om du har det minsta tvivel om att hunden kan vara smugglad till Sverige, trots att säljaren säger vad som helst så var mycket försiktig och kolla alltid med Kennel klubben (SKK).

Köp inte hunden från en okänd kennel.

Du får inte träffa hundens mamma och kullsyskon.

Hunden har inte Svenska kennelklubbens registreringsbevis.

Du får inget intyg från svensk veterinär på vaccinering och veterinärbesiktning.

Hunden överlämnas på tex parkeringsplats, hamnområde eller liknande, så att säljaren inte kan spåras.

Inget kontrakt upprättas mellan köpare och säljare.

Vi har hört om valpköpare som råkat riktigt illa ut då de sett annonser på Blocket och betalt handpenning på valp som fortfarande befunnit sig utomlands. Efter någon vecka har säljaren bett om mera pengar annars skulle valpen inte levereras, om köparen vägrade betala skulle valpen avlivas.I detta fall nekade köparen till att betala mera pengar och det slutade med att hon inte fick sin valp utan förlorade 5000kr till den ohederliga säljaren/smugglaren.

I ett annat fall köptes en valp utan papper och köparen betalade ca 10 0000 för en dvärghundsvalp som visade sig vara dödssjuk, valpen dog några veckor senare.

Kontakta gärna oss om ni är osäkra på vad som gäller eller har övriga frågor som rör eventuellt insmugglade hundar.

DELA denna till ALLA Ni känner, Nyttig info om hundköp som Alla borde läsa även icke medlemmar av SKK!

SKK Hundsport artikel –  Svarta Smuggelhundar görs vita finner Ni här i PDF fil SvartaHundarBlirVita (det tar en stund att öppna filen som är på 17 MBDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Varje vecka köps det smuggelvalpar i Sverige

 1. Pia Bergström skriver:

  Har man som seriös hund/valpköpare inte större krav än att det går att göra en affär på en parkeringsplats eller acceptera att man inte får se varken tik eller hane till avkommorna så får man stå sitt eget kast. När ska folk börja lära sig. ?

  • dognewss skriver:

   Det ringer folk till oss varje vecka som vill köpa billiga dvärghundar – så ekonomi är ett som får en valpköpare att göra dumma affärer – Men som talesättet säger är det för billigt då är det för bra för att vara sant! KÖP INTE med andra ord!

   • birgitta johansson skriver:

    Du har så rätt. Skyll er själva.helt plötsligt är man hundälskare för att det är inne. Skäms. Jag har alltid älskat djur o alltid haft det i mitt liv.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.