Miljonliga bakom försäljning av sjuka valpar

Tre personer har efter 5-års efterforskning satts dit för att ha sålt sjuka hundvalpar för £35,000 motsvarande nästan en halv miljon svenska kronor per vecka.

Ligan i England har utnyttjat godtrogna valpköpare som trott sig köpa friska glada hundvalpar men valparna har i själva verket varit sjuka och lidande och inte levt länge efter att de blivit sålda.

Det hela handlar om en kriminell verksamhet där 1000-tals valpar har skeppats från Irland. Vid tillslaget mot männen hittades kropparna av fyra döda Yorkshire terriers och 87 levande valpar. Valparnas genomsnitts pris har varit runt £600 drygt 8000 sek. Hundvalparna var av raserna huskies, West Highland terriers, Pomeranians, Labrador, Beagles, Shih tzus, Fransk bulldogs och cockapoos.

Det hela var proffsigt genomtänkt där det användes ett 30-tal olika mobiltelefoner för att förvilla kunderna. Det fanns register över förfalskade stamtavlor och annonser där man lovade att hundvalparna var uppfödda i familjer. Flera tusen sjuka valpar hade förmedlats under åren och ligan dömdes till fängelse för svindel och för att ha låtit hundvalpar lida.

Otaliga människor har betalt stora summor pengar för hundvalpar de trott varit friska och välmående. Många har fått sina hjärtan krossade av att se sin hundvalp lida och dö.

Ligan har tjänat pengar som enbart filmstjärnor kan dra in på en vecka, enorma summor på sjuka lidande djur.

Operation Pagan: Five-year RSPCA operation nails cruel puppy-racketeering gangDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Miljonliga bakom försäljning av sjuka valpar

  1. Gunilla Månsson skriver:

    Hemskt

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.