MyDOG – Nordens bästa hundmässa slutar aldrig att utvecklas

 

mydog

En av världens främsta hundgroomare, japanska Toshinori Omura, kommer till Sverige i januari. Stjärnan gästar Nordens största hundevenemang – MyDOG, som på kommande mässa presenterar tävlingen Scandinavian Master Groom.Ett välfriserat tillskott på den fullspäckade mässan.

MyDOG går av stapeln 7-10 januari. Här hålls två internationella hundutställningar med världens främsta domare på plats. Bland annat utses årets utställningshund, som är en av Hundsveriges mest prestigefyllda titlar.

– Nordens bästa hundmässa slutar aldrig att utvecklas. Vi hoppas att vårt fullspäckade aktivitetsschema ska locka hundintresserade och djurvänner från hela Västsverige, säger Tommy von Brömsen, mässansvarig.

MyDOG (Nordens största hundevenemang) gästar årligen Göteborg. Intresset från besökare och hundar är stort, förra MyDOG gästades av 28 051 besökare och 7 150 utställande hundar – och nästa gång ska de bli ännu fler.

För kommande MyDOG lanseras ett par nya inslag – bland annat dessa två:

Next Lassie i romanformat:

  • Next Lassie har varit ett enormt uppskattat inslag på senaste två MyDOG, fjolårets vinst var en medverkan i andra säsongen av tittarsuccén Welcome to Sweden på TV4.
  • I år efterlyses unga och deras hundar.
  • Hunddeckaren ”Vargskräck” har gjort succé bland unga läsare som gillar hundar och spänning. Inför uppföljaren söker Flingan och flocken ytterligare en deckarhund – med stor personlighet och det lilla extra.
  • På MyDOG i januari utses den nya deckarhunden, genom auditions där huvudkaraktärerna Flingan, Theo och författaren Jeanette Bergenstav sitter i juryn (under finalen på söndagen förstärks juryn med en hemlig gäst)
  • Scandinavian Master Groom:
  • Internationell tävling i hundgrooming – olika klasser (med utgångspunkt i hundras och estetik)
  • Workshops och seminarier i hund-frisyrer.
  • På plats finns några av världens främsta groomare och domare: bland annat världkändisen Toshi.
  • Målsättning: MyDOG ska bli världens största mötesplats för hundgrooming,
  • Modellhundar finns för barn som vill klippa, färga och prova på.

MyDOG arrangeras av Svenska Mässan och Västra Kennelklubben.

Här hittar Du allt om MyDogDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.