Farlig hund i fel händer

Sibirian huskyn Knox blev i söndags i Lilla Edet svårt attackerad av en större mycket aggressiv hund, som vid tillfället rastades av två likgiltiga tjejer i övre tonåren. Nästa gång kan det vara ett barn som blir attackerad.

Ägaren till Huskyn var på promenad med sin kille och deras två hundar, så fort de fick se tjejerna och den andra stora hunden anade de oråd. Bara minuter senare hade den större hunden satt underkäken i Knox hals och överkäken bakom hans vänstra öra och ruskade till så Knox hängde i hundens käkar som i ett järngrepp i tre minuter. Knox ägare försökte sparka loss den andra hunden vilket till sist lyckades.

Tjejerna som rastade den större hunden betedde sig väldigt illa, med spydiga kommentarer avlägsnade de sig från platsen innan polis hann tillkallas. Knox har genomgått en operation där ett dränage satts in vid hans bettskador och han börjar återhämta sig.

Polisen har inte lyckats få tag på den andra hundens ägare. Tyvärr är det flertalet hundar av denna typ som ”hamnat” hos fel ägare och skaffats för att stärka ägarens eget ego, många av dessa hundar mår dåligt och detta ger även hundarna ett dåliga rykte.

Siberian husky är ingen liten hund, den har en mankhöjd för hanar på 53–60 cm och vikten för hanar är 20–27 kg.

c69cc5aa268171f0d5eb8db12fab5497


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

6 svar på Farlig hund i fel händer

 1. Katrin trickytrinti skriver:

  Var hände detta? Date: Thu, 5 Nov 2015 11:31:24 +0000 To: trickytrinti@hotmail.com

 2. toktassarna skriver:

  Jättetråkigt och hemskt, verkligen. Men jag reagerar alltid på det här med ”nästa gång kan det vara ett barn”. Vad är det som säger att hunden som uppenbarligen är hundaggressiv dessutom riktar den mot människor?

  Jag ser antydningarna mot pitbulls och liknande och det finns ju en anledning till att staffar kallas nannydogs. De brukar älskar barn. Inte vara aggressiv mot den.

  Såklart kan just den här hunden vara människoaggressiv, men bara för att den gett sig på en annan hund kan man faktiskt inte dra slutsatsen att det nästa gång kan vara ett barn.

  • dognewss skriver:

   Det är ingen slutsats bara ett antagande och det skulle vara förödande om det sker vilket vi hoppas att det inte gör.

   • toktassarna skriver:

    Fast det är väl ännu värre att ni gör ett antagande om att en hundaggressiv hund är människoaggressiv? Det finns oerhört många hundar som inte fungerar ihop med andra hundar, även på brukshundklubbar och andra seriösa ställen. De attackerar extremt sällan människor…

   • dognewss skriver:

    Alla inlägg vi skriver är baserade på tidningsartiklar dit vi länkar där säger hundägaren till GT att hon är orolig över att ett barn skall bli biten. Uppenbarligen mår hunden inte så bra hos den som har den för tillfället.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.