Svenska Kennelklubben – öppet brev till landshövdingen i Skåne

öppetbrev

I somras skrev vi om ”Veterinärt upprop om alla hundars rätt att andas lätt” just nu har nästan 800 veterinärer anslutit sig till uppropet.

 

Sedan dess jobbas det från alla håll och kanter på hur man kan få fram en sundare avel på trubbnosar. I oktober skrev Svenska Kennelklubben ett öppet brev till landshövdingen i Skåne i syfte att få till ett ökat samarbete i frågor som rör djurskydd och avel. Här kan ni läsa SKKs brev till Landshövdingen i Skåne och här kan Ni läsa Landshövdingens svar till SKK.

Tidigare i media: Veterinärerna uttalar sig till SVT om trubbnosiga hundar, hundarna är glada och charmiga och ses ofta med ett ”leende ansikte och med snarkande skratt”.

Men tänker vi på att det snorklande ljudet är ett biljud från för trånga luftvägar och att de uppdragna mungiporna är ett sätt att öka luftintaget?

Det blir inte lika roligt då längre, eller hur? Prova själv att hålla igen dina näsborrar, skriver SVT på sin hemsida.

c69cc5aa268171f0d5eb8db12fab5497


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Svenska Kennelklubben – öppet brev till landshövdingen i Skåne

  1. yorkielove skriver:

    Tyvärr överlåter veterinärer ibland kontroller till djurskyddet, vilket dessa inte alltid behärskar att skilja mellan trubbnosar med eller utan andningsproblem, utan tolkar alla trubbnosar rakt över. Ytterst olyckligt, eftersom både hundar och deras ägare felaktigt drabbas.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.