VARNING – falsk stamtavla och falsk säljare

svindel3köp VARNING – Nu har svindlare kommit över ett nytt pass med nya personuppgifter och utger sig för att vara en dansk kvinna som vill sälja en chihuahua valp.

Annonsen har dykt upp på flera köp och sälj sajter på internet och säljaren säger sig använda http://www.trans-pet.com/ för att leverera valpen.

Vid försök till kontakt till de telefonnummer som anges till Finland till trans-pet så existerar inte telefonnumret. Valpen säljes tillsammans med en förfalskad stamtavla som vi tidigare skrivit om.

Det handlar om miljarder kronor som svindlare kommer över årligen enbart på falska annonser om hundvalpar och andra djur.

Det finns en tumregel som säger, låter det för bra så är det en bluff! Ingen skänker bort eller säljer en hundvalp till slumppris. Betala aldrig in pengar till personer du inte känner, och var på din vakt om du blir bestulen på dina ID handlingar. För de missbrukas och är attraktiva försäljningsobjekt på svarta marknaden!

En dansk kvinna trodde att hon köpte en hundvalp, i själva verket blev hon offer för svindlare på internet och förlorade 4000 DKK.

feik1svindel1INorge har man gått så långt att man rekommenderar att INTE köpa hundvalp på internet! Skall man köpa valp så skall man besöka uppfödaren personligen och se att det är seriösa människor som fött upp valpen! Man skall inte ta emot en valp på parkeringsplatser eller i gathörn, skriver t-a.no

c69cc5aa268171f0d5eb8db12fab5497


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.