Dental 3in1 även för småhundar

Vitakraftdental

Nu är de här, Vitakrafts,  Dental tandvårdande tugg även till små hundar upp till 5 kg.

De flesta av oss har haft tandvärk någon gång i livet och vet hur ont det gör, tänk dig då en hund med tandvärk……inget som Du vill att Din bästa vän skall lida av.

De nya Dentaltuggen heter nu 3in1 och har fått ytterligare en komponent för bättre munhygien – zink.  Vitakrafts allra senaste nykomlingar Dental 3in1 Fresh som innehåller mintolja för frisk andedräkt. Finns i två storlekar 5-10 kg samt >10 kg.

Dvärghundar får oftare problem med tänderna och tandlossning än stora hundar!

Dålig andedräkt
Vanligt är att hundens dåliga andedräkt avslöjar att den har tandsten och kanske så långt framskriden tandlossning att flera tänder inte kan räddas.

Plack
Plack är det klibbiga, tunna lagret av bakterier och matrester som ständigt bildas i munnen. Om de första mjuka beläggningarna ligger kvar kommer de så småningom att förkalkas och hårdna till tandsten.

Tandsten
Tandstenen lägger sig som en gulbrun beläggning på tanden vid tandköttsranden. Sammansättningen av saliven påverkar bildningen av tandsten och det kan till viss del vara ärftligt.
Ovanför tandköttskanten bildas tandsten genom att mineraler i saliven fälls ut på tanden. Under tandköttsranden ser tandstenen mörkare ut i färgen beroende på färgavlagringar från småblödningar i tandköttet.  Dålig tandstatus bäddar ofta för andra sekundära infektioner. I allvarliga fall kan en infekterad tand sprida blodförgiftning som kan förorsaka hjärtsäcksinflammation. Detta tillstånd kan utan behandling i tid förorsaka dödsfall.

Läs mera om tandproblem här

Fakta Zink: Zink har egenskapen att den bryter ner vissa illaluktande ämnen och finns därför i många tandvårdsprodukter även för människa.

vitakraft-logo-sh


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.