Att kommunicera djurvälfärd

djur

Hur kan vi kommunicera djurvälfärd och hur bygger vi nätverk mellan våra nordiska länder? Det ska ett internationellt seminarium belysa då Nordens experter inom djurvälfärd kommer till SLU i Uppsala idag den 24 november. Där möts EU-kommissionen, internationella forskare, intresseorganisationer, myndigheter, företag och andra för att utbyta erfarenheter, diskutera olika aspekter av EU:s lagstiftning, aktuell forskning samt diskutera EU:s och Nordens djurskydd.

Dog New är som journalist inbjuden att lyssna men vi kunde dock inte närvara under dagen.

Dagen anordnas av det nybildade NordCAW, Nordic Network for Communicating Animal Welfare, som består av nordiska universitet och myndigheter som arbetar för att öka kunskapen och kommunikationen mellan EU:s medlemsländer, forskare, myndigheter, djurhållare och den breda allmänheten vad gäller djurskydd.

Viktiga frågor som kommer att diskuteras under förmiddagen är etik, konsumentens roll för djurvälfärden, samt hur man kommunicerar kring djurskydd och regelverk, m m. Under eftermiddagen håller Danmark, Finland och Norge tre separata workshops inom försöksdjur, slakt och avlivning, samt grishållning.

– Om vi ska ha den bästa djurvälfärden, då måste vi också berätta varför. Både den som föder upp djur och forskaren som använder dem för att vinna kunskap, är helt beroende av allmänhetens förtroende. Det kan bara förtjänas och får ett värde först när historien berättas. Seminariet i Uppsala utgår ifrån att vi har många gemensamma värderingar i Norden, säger Mats Sjöquist, Föreståndare på Nationellt centrum för djurvälfärd (SCAW), SLU.

Värd för dagen är Nationellt centrum för djurvälfärd (SCAW), en av medlemmarna i NordCAW. Seminariet är NordCAW:s första, och kommer att inledas av Andrea Gavinelli, chef för EU- kommissionens djurskyddsenhet, direkt via länk från Bryssel.

c69cc5aa268171f0d5eb8db12fab5497

 

 


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.