Vit skåpbil är mycket sällan inblandad i barn- eller hundstöld

En varning om en vit skåpbil i ett bostadsområde gjorde att Micke och hans familj i Skåne helt oskyldigt hängdes ut på Facebook, skriver AB.

Micke åkte runt i ett ärende i sin vita skåpbil, då en kvinna fick för sig att han var ute efter barn och var en farlig person. Kvinna fotade bilen (inte samma som nedan) och delade bilen med både registreringsskylt och namn på Micke på facebook. Inlägget fick en otrolig spridning och delades på en kort stund minst 700 gånger. Räknar man då in alla vänner som kan ha sett inlägget kan man vara upp i 50 000 visningar. Människor läser sällan hela texten utan delar bara vidare vilket har fått stora negativa konsekvenser för Micke och hans familj.

Samma gäller skrönan med den vita skåpbilen som enligt facebook inlägg åker runt i Sverige och stjäl hundar. På polisen säger man att vita skåpbilar mycket sällan är inblandade i barn- eller hundstöld.

bilen

Denna bild med texten Idioterna som sitter i denna bil stjäl hundar! Sprid vidare!! har spridits i flera år på facebook! Detta är en skröna, sluta upp att sprida den!

13 september 2012 skrev helahälsingland.se om bilen på sin nättidning, man hade kollat upp ärendet med polisen och uppgifterna om att bilen och personerna är hundtjuvar stämmer INTE enligt polisen! Läs artikeln HÄR

SPRID GÄRNA DETTA INLÄGG

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.