Lugn nyår för skotträdd hund

På nyårsafton och dagarna innan kan det smälla rejält mellan husväggarna. Det som många människor uppskattar och tycker är festligt kan bli en ren mardröm för hunden eller katten. Men det finns hjälp och råd. En populär lösning är att ta in på ett raketfria hotell som erbjuder nyårsfirande.

hotel

I zonen runt landets flygplatser är det inte tillåtet att skjuta raketer eller smällare, däremot finns det en del flygplatshotell som tar emot djur. Ett av dem är Quality Hotel Frösö Parks utanför Östersund som i samarbete med Agriakortet erbjuder raketfri nyårsafton för djurägare för första året, läs mer här. Andra hotell har haft stora framgångar med nöjda djurägare och rummen är i princip fullbokade långt i förväg. För den som inte lyckas få något rum, men har en panikslagen hund finns det andra råd.

– Vid riktigt allvarliga fall bör djurägaren söka upp en veterinär i god tid och be om att få recept på en lugnande medicin, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef för smådjur på Agria Djurförsäkring.

Vid lindrigare fall finns det andra vägar att gå. Ett tips är att förbereda ett rum i hemmet utan fönster eller ett fönster med ljud- och ljusisolering i forma av en madrass eller tjocka gardiner. Sätt radion på hög volym som maskerar knallarna. Vänj hunden att vara i rummet innan i god tid innan nyårsafton. En godbit mat och dryck gör arrangemanget trevligare.

Glöm heller inte att rasta hunden ordentligt tidigt på nyårskvällen innan smällandet börjar. Se också till att adress och telefonnummer är väl utmärkta på halsbandet om hunden av någon anledning skulle komma lös och rymma i ren förskräckelse.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.