Stort genombrott – Världens första provrörsvalpar födda

Nu är de här, Världens första provrörs valpar! En grupp veterinärer, forskare och laboratoriemedarbetare vid Cornell University i New York, har lyckats få fram de första provrörsvalparna i världen och fysiologen Pierre Comizzoli säger att det är ett stort genombrott.

Valpkullen som föddes den 10 juli i år, består av sju friska valpar. Valparna är en blandning av beagle, labrador och cocker spaniel. För att skapa provrörsvalparna inseminerades en tik med totalt 19 embryon.

Redan för 37 år sedan föddes det första provrörsbarnet, att det har tagit så här lång tid att få fram den första valkullen,  beror på att hundars biologi är väldigt, väldigt olika människors säger Pierre Comizzoli, doktor i reproduktionsfysiologi.

7 half-pound mutts become first test-tube puppies in world

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.