Två trubbnosade hundar belades med avelsförbud

Länsstyrelsen i Skånes veterinärer konstaterade att 27 av undersökta hundar hade besvär med andningen, 13 av hundarna fick anmärkning och två av hundarna belades sedan med avelsförbud. Det blev resultatet av en kartläggning bland hundraserna engelsk bulldogg, fransk bulldogg, och mops som Länsstyrelsen Skåne gjort efter höstens Trubbnosdebatt.

Det är ett litet statistiskt urval och några vetenskapliga slutsatser kan man inte dra av kartläggningen. Men det är tydligt att ett stort antal av de undersökta hundarna visade tecken på besvär från andningen, säger länsveterinär Emma Hansson till Kristianstadsbladet.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.