Är det farligt att pussa sin hund på munnen ?

kiss

För några år sedan skrev Metro, det är inte farligt att pussa hunden. Enligt en undersökning är det värre att inte tvätta händerna efter att ha klappat den. 

Tarmbakterien e-coli sprids ofta mellan hund och människa. Men för den som har hunden sovande i sängen, eller för den som gärna pussar den på nosen, är inte risken större än för andra hundägare, skriver Vetenskapsradion. Enligt forskare i Kansas är det hundägare som inte tvättar händerna efter att ha klappat sin hund som löper störst risk att drabbas av bakterien. Framförallt de som sedan lagar mat, enligt Metro.

I helgen skrev Expressen: undvik att pussa din hund på munnen när du står under misteln i jul.Hundens mun är så fylld av bakterier att en ofarlig puss kan leda till att du får tillbringa julhelgen nerbäddad i sjuksängen. Hundar äter ju avföring och kadaver, det är deras natur. Därför är det en riktigt dålig idé att pussa dem på munnen, säger Thomas Benfield, professor vid infektionskliniken på Hvidovre sjukhus enligt Ekstrabladet.

Så kan vi lugnt fortsätta pussa våra hundar på nosen så länge som experterna tvistar om hur farligt det är 😉

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Är det farligt att pussa sin hund på munnen ?

  1. Birgitta Lindqvist skriver:

    Har pussat mina hundar på nosen i 50 år, tänker fortsätta med det. Klappa dem samma sak som inte röra vid mitt eget skinn, eller pyssla med mitt hår. Tycker lev normalt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.