Polishund bet ungdom – polis varnas

Den polis i Karlshamn som använde sin underkända polishund vid ett ingripande får nu en varning, och hennes agerande kan inte bedömas som ringa men personansvarsnämnden väljer ändå att bara ge en varning som påföljd, skriver Sydöstran,se

Polishunden användes vid ett ingripande av en ung man som var misstänkt för en bilstöld. Vid gripandet hölls hunden i kort koppel men den lyckades ändå bita mannen bakifrån.

Två veckor tidigare hade tjänstehunden underkänts vid en årlig kontroll. Hunden levde inte upp till de dressyrkrav som ställs på polishundar. Hunden borde således inte varit i tjänst och enligt hundföraren rastade hon bara hunden vid incidenten men tog ett felaktigt beslut att hjälpa en kollega vid ett ingripande.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.