Tragiska olyckan med hundvalpen Lisa hade kunnat undvikas

Med sunt förnuft och lite hundvett hade den tragiska olyckan med hundvalpen Lisa som dog på nyårsnatten i Skåne kunnat undvikas.

Både på bloggar, facebook och internetsidor har det skrivits tusentals inlägg om hur man undviker att köpa smuggelhundar.

Samma gäller hur man tar hand om en skotträdd hund runt nyår, trots det har det återigen skett en mycket tragisk incident med dödlig utgång på nyårsnatten där Golden retrivervalpen Lisa bokstavligen sprang ihjäl sig och till sist frös ihjäl.

Låt detta bli en läxa till alla hundägare, alla som går i tankarna att köpa hund, gör er hemläxa, köp INTE en smugglad valp! Och tänk på att en vettskrämd hund springer för livet, håll era hundar inomhus på nyårsnatten!

Vi bad läsare dela detta inlägg inför nyår för att upplysa hundägare om faran att rädda hundar springer bort

Hur undviker man att köpa en insmugglad hund

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Tragiska olyckan med hundvalpen Lisa hade kunnat undvikas

 1. yorkielove skriver:

  Jag har tidigare läst den så tragiska historien.
  Dessa råd att undvika att köpa smuggelvalp och hur förfara vid skotträdsla upprepas ständigt i media.
  Trots det händer det alltför ofta.
  Jag tror att man måste uppleva detta personligen för att förstå, eftersom man ofta tror att man inte själv ska drabbas- tills man gör det.

 2. Sture Engström skriver:

  Att förbjuda försäljning av pyroteknik till privatpersoner är det enda sättet att rädda såväl tama som vilda djur. Men det kanske man inte får säga högt i det här landet! Man skall gömma sig och sina djur för att galenskaperna skall få fortsätta och fortsätta och fortsätta. Tragiskt är det också att ”vissa” fortfarande tror att det bara smäller runt nyårsnatten klockan 12! Det smäller fortfarande, den 17 januari på många ställen i vårt land! En hund skall med andra ord inte få gå ut i ett par månader runt nyår!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.