Omhändertagna hundar fördes till hundhotell som saknade tillstånd

År 2009 omhändertog polisen med grund av Länsstyrelsens beslut, tio hundar på en kennel i Skurups kommun, hundarna fördes till ett hundhotell i Malmö som för tillfället saknade tillstånd och utrymmena som hundarna fick vistas i var för små.

En av de omhändertagna hundarna avled och en annan avlivades på grund av att den var i så dåligt skick. Resten av hundarna såldes av polisen till alldeles för lågt pris enligt uppfödaren.

Uppfödaren har överklagat allt man kan överklaga men till sist har parterna kommit fram till en förlikning. Uppfödaren ålades nämligen att betala 220 138 kronor för uppehåll på hundhotellet samt för hämtningen. Nu har Tingsrätten beslutat att kennelägarens skuld ska vara 120 000 kronor (och inte 220 138 kronor). Från och med februari 2016 ska hon avbetala med minst 2 000 kronor i månaden, skriver Ystadsallehanda.se

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Omhändertagna hundar fördes till hundhotell som saknade tillstånd

  1. danuta skriver:

    aldrig

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.