SVT-entreprenör lanserar sportband för hundar

I mars går startskottet för lansering av hundspårare Tracy på Crowdfunding plattformen Indiegogo. Bakom produkten står entreprenörer Artan Mansouri, känd från SVT-programmet Idéfabriken. Produkten är den första långlivade mini-spåraren som genom framtagning av ny radioteknologi och artificiell intelligens kan mäta hundens position och hälsa.

Produkten Tracy är med en batteritid på upp till 6 månader på en laddning och en storlek på 42x37x12 millimeter världens mest långlivade mini-spårare. Det handlar om en accessoar som man kan fästa på hundens halsband för att sedan i tillbehörande app kunna spåra hunden på en karta, sätta upp säkerhetszoner samt få meddelande om hunden rör sig utanför ett angivet område. Tracy ger även en överblick över hundens hälsa och dess vardagsvanor genom att analysera andning, matvanor, motion och vila.

Tvisten med Tracy är att den som många tidigare produkter på marknaden inte kopplar upp sig via telenätet. Systemet kräver att varje användare kopplar in en portabel bas i hemmet, vilket gör att varje hem genererar en räckvidd upp till 10 km. Med en sådan räckvidd krävs det bara ett handfull för att täcka en hel stad – i och med att varje Tracy kan fungera på en okänd bas om har blivit inkopplad, istället för att vara begränsad till ägarens egen bas station.

–   Mer intressant är de långsiktiga möjligheterna med att äga ett eget nätverk i människors hem, som vi gör med våra bas stationer. Egen infrastruktur öppnar upp till möjligheter att utveckla egna smarta hem, bilar och annat som kan tänkas kopplas upp till ”Internet of Things”, säger grundare Artan Mansouri.

Istället för att tillförlita sig på GPS-teknik, tillförlitar sig Tracy på en rad olika radiotekniker som utgör basen för dess system. Som Bluetooth, ISM, Wifi och GPS. Produkten är även rustad med gyro/accelerometer och molntjänster för att analysera rörelse samt lär sig mer om hunden ju mer hunden bär produkten.

Den 29 Mars kommer produkten lanseras på crowdfunding-plattformen Indiegogo, där Tracy hoppas på att få det sista stöd som behövs för att färdigställa produkten. För att läsa mer klicka här

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på SVT-entreprenör lanserar sportband för hundar

  1. Pingback: Tävling – Nu kan Du vinna en Tracy Trackers |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.