Hundarna älskar sina ägare fem gånger så mycket som katterna

cat-dog-love-stkexpt

Neurologen Paul Zak har  testa oxytocin-halten hos hundar och katter vid möte med deras ägare. Hos hundarna ökade hormonet med drygt 57 procent, jämfört med bara 12 procent hos katterna, vilket bevisar att hundarna älskar sina ägare fem gånger mer än vad katterna gör.

Testet gjordes genom att man tog salivprov från tio katter och tio hundar, innan djuren fick träffa och leka med sina ägare i tio minuter. Efter mötet togs ett nytt salivprov, för att se vilken effekt mötet haft på husdjuren.

Nivån på hundarnas oxytocin efter mötet visar att hundar kan älska minst lika mycket som människor. Då människor ser en partner eller sitt barn ökar hormonnivåerna vanligen med ungefär lika mycket, 40-60 procent, skriver hd.se

Proof your cat loves you FIVE times less than your dog: We know moggies are more aloof – but new scientific tests reveal the differences are greater than we think

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.