Organiserad insmuggling av hundvalpar ökar

Jordbruksverket anser att den organiserade insmugglingen av hundar till Sverige har ökat, det är bara ca 10 till 20 % som fastnar i tullen.

Hundvalpar chippas i Sverige

Hundvalpar förs in från valpfabriker där valparna levt under fruktansvärda förhållanden. Smugglarna försöker ta in valpar som inte bär något chip, för att sedan chipmärka dem i Sverige och på så vis få det att se ut som om valpen vore född i Sverige, allt för att vilseleda köparen och myndigheterna.

Dog News har tidigare skrivit om att smugglarna tjänar miljoner på smuggling av valpar, det rör sig om riktigt stor pengar.

 Djur som inte uppfyller införselkraven är en smittskyddsrisk. De kan ha med sig rabies och det är en dödlig sjukdom även för människor. Många gånger är ju barn inblandade och föräldrar som råkat ut för detta har väldigt dåligt samvete för den hälsorisk de utsatt sina barn för, säger Anna Lindgren på Jordbruksverket till media.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.