Vill se strängare tag mot hundägare – startade namninsamling

Personer  i Vadstena startade en namninsamling efter hundattacker i stan, de vill lyfta frågan och betona att alla hundägare bär ett stort ansvar. De ifrågasätter även rättsenheten och anser att de bör tillta åtgärder omedelbart när liknande händelser inträffar, skriver MVT.se

De vill att hundägare skall använda ett bra koppel och halsband för att på så sätt undvika att hunden sliter sig.

Namninsamlingen fick sin start efter att en hund bets ihjäl inför dennes ägare, läs mera här

Bland annat tycker de att man ska omhänderta hunden direkt och testa den på samma sätt som man gör innan en hund blir godkänd för att tävla. Då ser man vilka svagheter hunden har. Det borde gälla i alla ärenden.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.